Reflektion från Förändringsagenten MannoEtt avslut, en ny början

Idag den 28 juni 2011 var den sista dagen för oss 10 sommarjobbare på världens bästa sommarjobb!  Och det var många blandade känslor på denna avslutningsdag då vi äntligen, efter mycket jobb, presenterade våra råd och uppdrag till våra möjliggörare.

Dagen började tidigt (kl. 8) för mig, Simon och Viktor då vi snabbt skulle dra ihop en melodi till låten vi framförde som en inledning av dagen. Efter ungefär en timmes nötande kunde vi låten någorlunda bra!

Därefter var det endast fokus på att välkomna alla gäster till minglet för att sedan sätta igång presentationen. Som sagt inleddes dagen med en liten låt. Sedan checkade vi in genom att sitta i en halvcirkel och presentera vilka vi var till ”publiken”. Därefter presenterade vi våra råd genom olika sketcher som vi sedan diskuterade. Sedan gjordes en energizer som leddes av Viktor genom att vi härmade honom då han sjöng: ”I said-a Boomachickaboom, I said-a Boomachickaboom, I said-a Boomachickarackechickarackechickaboom…”. Efter det var det en kort paus och sedan var det dags för oss förändringsagenter att presentera våra utmärkta uppdrag till våra fantastiska möjliggörare. Uppdragen finns längre ned i bloggen!

Efter en lång presentation och många kommentarer så var det dags för lunch. Det var sallader som beställdes av restaurangen ”sparvarna” och togs ut till bolougnerskogen där vi alla åt tillsammans på filtar. Sen sa vi hejdå till våra möjliggörare och önskade dem lycka till och därefter begav vi oss tillbaka till Regionhuset där vi förändringsagenter tillsammans med vår bästa processledare Emma sammanfattade hela vår jobbperiod. Sedan kom Therese och Elin in för att planera lite om hur hösten ska se ut. Efter det så gav alla förändringsagenter varandra ”feedback” och där tog den sista dagen slut.

Det är viktigt att detta avslut bara är början på något ännu större. Våra modighetstränade möjliggörare ska nu få chansen att visa vad de går för och slutföra alla de uppdrag vi skapat åt dem! Det viktigaste är inte att vinna, utan att ha försökt förändra!

Jag har haft chansen att arbeta med underbara och coola människor under dessa 2 ½ veckor och det är jag väldigt tacksam för! Tack till ALLA!

/Manno
Förändringsagent med uppdrag att modighetsträna politiker 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0