GOD NATT.Deltagarna leker lekar och vi har fått varit med om en himla massa roligt ikväll som jag ska blogga om, men jag får ta det imorgon, jag är nämligen inte riktigt kry, dumt nog, så jag hoppas lite sömn ska göra mig piggare. Imorgon är det ju fullt upp! Sov så gott så hörs vi imorgon.

HEJ DELTAGARE!


Caisa Söderström, Hudiksvall.

Varför har du kommit till denna arrangörsutbildning?

Jag brukar arrangera konserter bland annat och vill lära mig mer om arrangörsskap.

Vad vill du arrangera i framtiden?
Jag håller på att fixa ett anime convent i Sundsvall. Sen vill jag göra en festival också. Jag och några kompisar har startat en ideell musikförening i Hudiksvall och vi brukar hitta på olika evenemang.


Läs mer om Caisas musikförening här!

TRÄSMAK?

gif animators

Har man suttit stilla och lyssnat länge kan det vara bra att hoppa upp och röra sig en sväng. En grej man tydligen kan göra är att stå på en stol och skriva sitt namn med rumpan...!

HEJ WORKSHOPDELTAGARE!


Jonny Berg, Falun.

Vad tycker du att du lärt dig på Workshop nr 1 och 2, grunderna i arrangörsskap och vikten av pengar och samarbeten?
Man kan ha mycket idéer, men det gäller att få dem konkreta. Beskriva sin idé för sig själv och utveckla en strategi för hur man ska göra det möjligt. Det är viktigt att ta det egna beslutet och bestämma sig och sen hitta folk som tror på ens idé och göra en bra plan för arrangörsgruppen. Med en bra plan kan man lättare få pengar till sitt projekt.

HEJ WORKSHOPDELTAGARE!


Leontine Lundin, Simeå (Vallsta).

Vad tycker du att du lärt dig på Workshop nr 1 och 2, grunderna i arrangörsskap och vikten av pengar och samarbeten?
Att utveckla sitt projekt, se till att alla bitar är på plats. Skulle en bit falla skulle kanske hela projektet braka ihop. Det är också viktigt att lyssna på vad andra har att säga och lära av det, det ger större perspektiv än om man bara tänker själv. Att hitta människor som tror på en och kan hjälpa till är viktigt, men viktigast är att tro på sig själv och ha engagemang och vilja!

WORKSHOP 2, VIKTEN AV PENGAR OCH SAMARBETEN.I del två av Gabriel Ehrlings workshop fick deltagarna lära sig och diskutera kring hur man får pengar till sitt arrangemang och var man hittar samarbetspartners. De fick också sammanfatta det de lärt sig om arrangörsskap i form av mind maps där de skrev upp vad som gör ett arrangemang bra och mindre bra. Ovan är några bilder på olika gruppers mind maps.

Just nu sitter deltagarna och äter middag. Jag har massor av blogginlägg på lager och ska försöka hinna uppdatera så mycket som möjligt innan nästa workshop börjar. Kom tillbaka hit snart alltså!

HEJ DELTAGARE!


Erik Malm, (Kumla) Gävle.

Varför har du kommit till denna arrangörsutbildning?

Jag vill lära mig om arrangörsskap.

Vad har du arrangerat förut?
Jag har varit med och arrangerat dramauppstättningar och revyer, på större scener och på små caféer. Jag har också varit engagerad i konfirmationsläger.

Vad drömmer du om att arrangera?
Något med drama och teater. Jag är själv cirkelledare i det ämnet och tycker det är roligt att få berätta historier, något som jag också får utlopp för i den serietecknarutbildning jag går.


Kolla in Eriks teckningar på hullingen.deviantart.com!

WORKSHOP 1, GRUNDERNA I ARRANGÖRSSKAP.Vi är just nu mitt uppe i vår första workshop - grunderna i arrangörsskap. Ledare för denna workshop är Gabriel Ehrling, vice ordförande i LSU, Sveriges ungdomsorganisationer (läs mer om LSU här!).

Vad är arrangörsskap?
Vad behöver man för att förverkliga sina idéer?
Vad har man för syfte?
Vilken är ens målgrupp?

Deltagarna har i grupper diskuterat vad de har för idéer och hur de vill förverkliga dem. Det är så mycket olika och roliga idéer! Att arrangera ett disco, göra välgörenhetsgalor, åka utomlands för att arbeta på barnhem, Hästens dag, gratis bowling till ungdomar så de har något annat att göra än att dricka alkohol... Alla har så smarta och roliga idéer, och snart ska de bli verklighet!

Nu ska jag gå tillbaka till workshopen och se vad som händer. Vi hörs!

INLEDNING.Nu är vi igång på riktigt här. Vi har haft inledning med information och lite lära känna-övningar. Bland annat delades deltagarna upp i grupper där de kom fram till hur en genomsnittsperson av dem skulle vara (förstår ni, man fick alltså berätta om sig själv och sedan försöka ta ut ett genomsnitt på alla i gruppen). En grupp visade sig vara en 19-åring från Gävle som är 1,65 m lång, har 38 i skostorlek, mörkrött hår, gillar att umgås på fritiden och har vinröd som favoritfärg.

LUNCH.Nu har vi alla ätit lunch och hunnit prata lite med varandra. Det är så roligt att träffa människor man kanske aldrig skulle ha träffat tidigare och höra om deras liv och annat intressant. Vi diskuterade mycket kring sociala medier och bloggar... Kul! Nu blir det inledning och workshops.

SOM PICASSO OCH HEMINGWAY.Alla deltagare får så här tjusiga skrivböcker. Det kanske bara är jag som är lite tokig i just det där märket, men vad farao, Picasso och Hemingway använde såna böcker när det begav sig! Coolt.

DELTAGARNA TRILLAR IN......just exakt nu!

THERESE OCH LOVISA.Här har vi de som fixar alltihop - Therese Metz från Region Gävleborg och Lovisa Svanström från Studieförbundet Vuxenskolan Dalarna - Gävleborg. Det är dessa tjejer som ska ta hand om oss de här två dagarna. Det känns bra tycker jag!

JAG SOM BLOGGAR.Kom på att jag kanske ska visa hur jag ser ut, och det är ungefär så här. Ingrid Bergström Nilsson, bloggaren alltså. Så ni vet! Kom fram och fråga eller prata eller vad som helst! Om ni vill.

NU KÖR VI!Så! Nu är jag på plats på Bollnäs Folkhögskola. Jag har installerat mig på mitt trevliga rum och ställt upp datorn, redo att börja blogga! Ovan ser ni programmet för dessa två dagar, och som synes så börjar alltihop med lunch kl. 12.00, och då ska alla deltagare ha kommit också. Det ska bli himla spännande det här, eller hur?!

Arrangörsutbildning - För dig med vilja och idéer!Hej! Nu har jag fixat till designen på den här bloggen, för imorgon åker jag till Bollnäs för att blogga under en Arrangörsutbildning som kommer att äga rum på Bollnäs Folkhögskola 31 oktober - 1 november! Förra veckan var jag ute på skolor i länet och informerade om denna utbildning, så jag hoppas det kommer flera intresserade och peppade ungdomar som jag kan blogga om.

Nedan är ett gäng loggor till denna utbildnings alla arrangörer. Alla är länkade till respektive hemsida.


Gästrikebygden

Hälsingebygden


Vi ses imorgon!

/Ingrid Bergström Nilsson

RSS 2.0