Reflektion från en Förändringsagent, tema: Organisation och ledarskapTisdag 14 juni:

Dagen började med en incheckning, som vanligt, där vi kort hade genomgång om hur gårdagen var och hur de kommande dagarna skulle se ut. Den första övningen vi började med var att, utifrån några tidningar, skapa ett sådant högt torn som möjligt utan att prata med dem andra i gruppen.

Efteråt så var det fler övningar för att lära känna varandra bättre och en av dem var att man, i smågrupper, skulle intervjua varandra och sedan presentera den personen inför resten av den samlade gruppen.

På eftermiddagen så gjorde vi en energizer kallad ”alien” för att återfå ens fokus och för att få alla att komma igång. Samt så spelade vi även fotboll med en ”dirigent” för att förstå hur viktigt det är att ha en ledare.

Vi ägnade mycket tid på att titta på barnkommissionens punkter och även där tilldelas i smågrupper där vi skulle, med utgångspunkt från barnkommissionens stolpar, förkorta dem så att den bara bestod utav 3 paragrafer.

Det sista vi ägnade oss åt var en Kraftfältsanalys. Den kan beskrivas på det sättet att med pilar visa vad som främjar samt hindrar ens uppsatta mål.

Slutligen vid utcheckningen så gav vi varandra feedback och alla gick ut med ett leende på läpparna.

Personligt tillägg; Jag trodde aldrig att vi som grupp skulle komma varandra så nära på bara två dagar. Vi kan umgås både under och efter jobbet vilket tyder på förtroende och gemenskap. Det är en sjukt härlig grupp som jag så gärna vill fortsätta jobba med och även träffa efter jobbets slut. Att se sådant engagemang gör mig glad!

Viktor Bergström, 
Förändringsagent med uppdrag att modighetsträna politiker
Region Gävleborg

Kommentarer
Postat av: Viktor Bergström

Rättning;# Barnkonventionen!Tillägg;# Vi gjorde även ett "kontrakt" där våra mål stod, som vi ska sträva efter!

2011-06-15 @ 23:42:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0