Några fishbones sen är våra Förändringsagenter på topp igen!

En av många energizers, vi kallar den Fishbone, ett rejält skratt o sedan är energin på topp igen!
En av många energizers, vi kallar den Fishbone, ett rejält skratt o sedan är energin på topp igen!


Onsdag 22 juni
Denna dag så skulle alla Förändringsagenter samlas i Hudiksvall vilket betydde att alla från Gävle området fick testa på att ta tåget till vår nya destination. Tågresan bjöd på väldigt många roliga skämt, skratt, gliringar men samtidigt med respekt gentemot varandra. Väl i Hudiksvall så mötte vi upp ljusdalingarna samt hudiksvallsbon Joar. Vi hade turen med oss som fick hotellets bästa konferensrum för den hade en grön heltäckningsmatta.
- Jag menar, hur coolt är inte det?! Det kom fram under dagens lopp att jag var inte bara den enda som associerade den med en gräsmatta (-;
 
Många var lite låga av sig, eller kanske de bara rentav var i sina egna tankar? För dagens "svåra nöt att knäcka" var att vi skulle konkretisera de olika punkter som våra Möjliggörare (politiker) ska få i utmaning från oss! Vi hade nämligen en lång väg att vandra. Vi gjorde flera övningar där vi skulle inta rollen som aktiva lyssnare, ta in vad som sades som vi själv senare skulle spinna vidare på. Det började på punkt ett, som fortsatte till punkt 2 som ledde vidare till punkt 3. Det var mycket svävande feedback i början men under tiden gick så kom vi närmre några punkter som vi fann intressanta. Alla hade chansen att berätta om sin egen Möjliggörare (politikerna, reds. anm.) och kunde även få komma med feedback om andras. Höga och låga konversationer mellan kompanjonerna men även i hel grupp. Många post-it lappar till höger och vänster. Redovisningar framför tavlan. Något som piggade upp oss var att vi lyssnade på musik och hade de härliga energizerna som taggade till oss.
 
Under eftermiddagen så fortsatte arbetet och alla slet häcken av sej för att kunna komma närmre dagens mål. Tillslut fick vi avsluta dagen med den hederliga "checka ut" och vi fick reflektera kring hur dagen hade varit. Många ansåg att hur de upplevde tidigare under dagen var så himla långt ifrån hur de förhöll sej nu. Och inte nog med det, från punkt 1 så hade vi kommit till punkt 5. Snacka om lång resa! Personligen var jag så himla peppad på att fortsätta.
 
Alla kan vi hålla med om att vi lär känna varandra bättre under vår fritid, vi hade gemensam middag på hotellet och efter det sysselsatte några sej att testa på hotellets gym med följd av att basta under tiden några andra gick till hemköp för att inhandla något smaskigt. Kvällen kan beskrivas med att vissa testade att bada i poolen och efter det så umgicks vi med varandra. Men det absolut bästa var när vi samlades i ett rum och hade en liten härlig frågestund. Sakta men säkert gled vi in på ämnet om våra fördomar vi fick utav varandra under vår första arbetsdag. Hur slutade det undrar ni? Det slutade med SKRATT FÖRSTÅS!

Några hade uppfattat varandra som fjortisen, ligisten, blyga och tysta, Emmas assistent, högdragna, perfekta skoleleven samt datanörden. Tror att jag aldrig har skrattat så mycket i hela mitt liv, och hörrni, jag har skrattat MYCKET!
 
Jag tänkte även driva iniatitvet "dagens citat" vidare och citera Manno. Bakgrundsinformation: Manno och Micaela berättade för oss andra i rummet om första gången de träffades. Men det mest intressanta var andra gången de sågs. Både kände igen varandra men kunde inte riktigt placera varifrån. Manno var modig nog så han gick fram till Micaela och menade på om "visst känner jag dej?" Micaela hade inte varit med på noterna så självklart blev det de mest "pinsammaste scenariot". Hon dissade honom. Så om man känner honom så pass väl som vi alla inom gruppen gör så förstår vi att det måste ha tagit emot mycket!
 
"Näe men heeeeeeeeeeeeeeeej. Visst känner jag DEJ?! Jag ÄR Manno! Näe meeeeeen, okeeeeeeeeej . . . inte det?! Aha, okeeeeeeeeeeeeej . . . "  (Ni alla som har upplevt det här vet PRECIS hur det känns!)
 
Vi klarar av alla uppgifter som vi tar oss an och vår team känsla bara förstärks oerhört mycket för varje dag som går!
 
HA DET BÄST!
 
Amanda Holm
Förändringsagent med uppdrag att modighetsträna politiker
Region Gävleborg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0