Ett uppdrag till alla fem politikerna: Starta heta linjen!

Förändringsagenterna går nu in på de specifika uppdrag de arbetat fram till sina politiker. Men först presenterar de ett uppdrag som är gemensamt för dem alla, som de vill att de ska ha planerat och sjösatt före den 20 oktober: Heta linjen

Behov
Under vår skuggning så upptäckte vi att alla politiker behöver ett ungdomsperspektiv och att ungdomar behöver ett sätt att enkelt kunna kontakta politiker, det behövs en dialog.

Uppdrag till alla politiker i utmaningen
Öppna en telefon-/chattlinje som alla kan kontakta för att prata med en ”jourhavande” politiker. Detta innebär alltså en politiker för hela regionen. Linjen ska bemannas och involvera så många politiker som möjligt, partifärg är oviktigt. Se till att linjen är gratis att ringa till. Linjen ska ha fasta öppettider, minst 3 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Jourhavande politiker ska jobba med annat samtidigt. Listorna på vilka som är jourhavande och när ska publiceras på kommunens hemsida.

Syfte
Efter uppdraget ska de finnas en öppen, allmänt känd kontaktväg både på internet och via telefon. Detta för att göra politikerna mer tillgängliga.

Kriterier för att uppdraget ska anses utfört (och därmed kunna godkännas av juryn):
Innan den 20 oktober ska en telefon/chatlinje finnas samt en jourlista ska vara upprättad.

Telefon/chattlinjen ska vara marknadsförd i lokala medier så som tv och tidningar. Det ska finnas annonser i lokalpressen minst en gång per månad från nittonde augusti samt affischer på alla fritidsgårdar i regionen. Då marknadsföringen syns måste förändrinsagenterna meddelas om detta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0