Barn och utbildningsnämnden i Hofors är på gång!

I tisdags var vi (Therese & Elin) inbjudna till en dragning och workshop med barn och utbildningsnämnden i Hofors. Ett 2-timmarspass, som fortsättning och uppföljning på den halvdagsworkshop vi hade med dem i höstas.

Under presentationsrundan blev det tydligt att många av politikerna har såväl egna erfarenheter från delaktighets-/entreprenörskapsarbete på olika sätt, men också att engagemanget i frågorna är stort.

Den regionala barn- och ungdomsstrategin presenterades och det blev en del diskussion, framförallt runt entreprenörskap. Vi tror att barn och ungas möjligheter att få träna sina entreprenöriella kompetenser kan ha stor betydelse för demokratiutvecklingen. Varför då?

Om man ser till de entreprenöriella kompetenserna, så är flera av dem grundläggande för att våga ta plats och föra fram sin åsikt: iniativförmåga, drivkraft, samarbetsförmåga - kompetenser som leder till ansvarstagande och framtidstro. 

I Hofors har man precis startat den nya verksamheten Entre Ungdom där barn och ungas delaktighet och inflytande är i fokus för verksamheten. Det är med spänning Region Gävleborg följer Hofors arbete och vi ser såklart framemot ett fortsatt utvecklande samarbete!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0