Vi behöver er - de första popcornen!

"Vi kan se på mänskligheten som popcorn, ni vet micropopcorn i påse. De flesta poppar i en jämn ström efter halva tiden i micron. Innan det, allra först, poppar några stycken, kanske 10 % - och innan de andra hinner poppa blir ofta de där första brända... några få procent poppar aldrig".

Dagens citat tillägnar vi vår fantastiska processledare från Framtidsboxen, Emma Nilsson.

Just så här ser vi på det här projektet - våra modiga politiker "poppar" först när det gäller att utveckla ungas möjlighet till delaktighet och inflytande i samhällsutvecklingen. Något de unga faktiskt har rätt till enligt en hel rad med styrdokument, men som ibland verkar anses som lite lyx och frivilligt arbete för kommuner eller organisationer. Just därför är det så viktigt att de politiker eller andra ledare i samhället som vågar gå först och ta dessa första steg (och ibland strider), får uppmuntran på vägen och cred för det de gör.

Vi vet att ni möter en hel del motstånd och att ni ibland riskerar att bli sönderbrända i väntan på att resten av "popcornen" ska poppa - gör då som era Förändringsagenter skrev i ett av de personliga brev ni fått: Luta er tillbaka, sätt på en skön låt, tänk på allt ni är bra på och reflektera över hur stor skillnad ni faktiskt gör!

Tillsammans gör vi skillnad, även om vi ibland hinner bli lite väl bruna i väntan på de andra popcornen...

Vi ses till hösten!

Sommarhälsningar Therese Metz & Elin Sundgren, Region Gävleborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0