Monica Olssons reflektioner från skuggningsdagarna

Fredagen började tidigt för min del redan klockan 04.30, vilket är alldeles för tidigt, men för att hinna med tåget till Gävle klockan 6 så är det bara att gilla läget. Joar steg på tåget i Hudik vid halv sju och sen anslöt Micaela till oss nere i Gävle. På agendan stod Region Gävleborgs konferens om ”Sammanhållen hemvård i Gävleborg” -  kanske inte det häftigaste men ändå en del av vardagen för mig som politiker. Förmiddagen handlade mest om att lyssna och på eftermiddagen fick vi möjlighet att ställa frågor och redogöra för kommunernas syn på kommunaliseringen av hemvården.

Idag (tisdag 21 juni) var det dags för Joar och Micaela att besöka vackra Nordanstig. Första gången för Micaela och jag hoppas att hon vill komma tillbaka till kommunen fler gånger. Vi började med en liten rundvandring i kommunhuset för att sedan möta media. Först på plats var HT:s lokalreporter Johanna och sen kom SVT:s reporter Malin och hennes fotograf. Resultatet av reportrarnas arbete får vi förhoppningsvis se i morgon. Under dagen har vi sedan besökt Sommarskolan, Hassela Äventyrsland, där byggandet är i full gång. Vi passade också på att ta en tur upp på Svartberget för att titta på byggandet av ett kors och ett kapell. Färden upp till Svartberget lyckades på tredje försöket och med rallyfart i lösgruset.

Dagen avslutades tillsammans med Mona och Kicki som presenterade förslaget till ungdomspolitiskt handlingsprogram som ungdomar tillsammans med politiker och tjänstemän tagit fram under ett tvådagars ungdomsrådslag. Handlingsprogrammet ska beslutas av fullmäktige på måndag.

Tack Joar och Micaela för en trevlig dag!Vi utanför ett sommarcafé i Hassela där vi tänkte ta en fikapaus. Men det visade sig att det inte öppnade förrän den 2 juli.

Monica Olsson
komunalråd i Nordanstig och under modighetsträning av Förändringsagenter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0