Premiär för LUPP-turnén i Hofors!

Nu har LUPP-turnén dragit igång! Först ut var Hofors kommunstyrelse.

LUPP, lokal uppföljning av ungdomspolitiken, genomfördes i höstas i Gävleborg i tre åldersgrupper. Kommunerna hanterade åk. 8 och 2 på gymnasiet. Varje kommun har utsett en ansvarig tjänstemän. Man har jobbat med att få ett kontaktnät med skolorna för att själva svarandet på enkäten ska gå så bra som möjligt. Just nu jobbar kommunerna med rapportskrivandet.

För unga vuxna-gruppen har Region Gävleborg haft ansvaret. 2000 unga fick i höstas chansen att svara på enkäten. 610 svarade efter tre postpåminnelser, 1 påminnelsesamtal och "morot" i form av utlottning av presentkort. Det ger en svarsfrekvens på 30,5 %, vilket gjorde att vi bedömde att det var relevant att göra en bortfallsanalys. Bortfallsanalysen visar att gruppen som inte svarat på enkäten har väldigt lika socioekonomiska förutsättningar som dn svarande gruppen, de svarar också väldigt lika de andra på de konkreta frågorna. Bortfallsanalysen, tillsammans med en rad andra rapporter på området, gör att forskarna bedömmer materialet som tillförlitligt.

Nu påbörjas implementeringen av resultatet! När vi bestämde oss för att göra LUPP gjordes en överenskommelse med kommunerna om att forskarna dels ska presenteras resultatet i varje fullmäktige eller kommunstyrelse, och att kommunerna på en regional åtgärdskonferens ska presenteras åtgärder och planer kopplat till resultatet.

I tisdags besökte Region Gävleborg och forskaren Johanna Jansson från Dalarnas Forskningsråd Hofors kommunstyrelse och berättade om resultatet. Imorgon är det dags för Hudiksvalls kommunstyrelse.

Själva rapporten går till tryck imorgon!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0