Kalendarium - på gång i Gävleborg!

I Gävleborg arbetar alla kommuner aktivt med att öka barn och ungas delaktighet och inflytande - såväl lokalt som regionalt. Vi är övertygade om att barn och ungas uppväxtvillkor spelar mycket stor roll för vår lokala och regionala utveckling. Nedan följer lite av det som händer i Gävleborg på området, under våren:


- LUPP: Under våren fortsätter arbetet med LUPP, lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Kommunerna arbetar med sina egna analyser av resultatet och regionen tar fram en analys av materialet från unga vuxna-gruppen, i samarbete med Dalarnas Forskningsråd. Resultatet presenteras i varje kommunfullmäktige under mars-maj och den 18:e maj, på den regionala Åtgärdskonferensen, presenterar varje kommun de 5 åtgärder man tänker arbeta med utifrån resultatet.

- Utbildning för att kvalitetssäkra den lokala barn- och ungdomspolitiken: Region Gävleborg erbjuder på uppdrag av kommunerna, en 1-årig processutbildning för politiker och tjänstemän med syfte att kvalitetssäkra den lokala barn- och ungdomspolitiken. I samarbete med Trialog.

- Pilotkommunsprojekt: För att testa, utvärdera och följeforska metoder runt barn och ungas delaktighet och inflytande förs diskussioner med tre kommuner för ett pilotkommunsprojekt. Syftet är att utifrån kommunernas egna förutsättningar hitta former och modeller för implementering av den regionala barn- och ungdomsstrategin.

- UTMANING: Världens MODIGASTE politiker ska utses! er information kommer.

- Region Gävleborg + Bollnäs Kommun + Ungdomsstyrelsen = en intressant sommarkonferens! Den 8 juni arrangerar vi tillsammans en spännande konferens med fokus på tre av Ungdomsstyrelsens rapporter - Unga utanför arbetsmarknaden, Ungas kulturutövande och Ungas Inflytande. Anmäl dig på länken två inlägg längre ned!

- Spännande projekt och insatser för att öka samverkan mellan skola och arbetsliv. Mer info kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0