Reflektion från en Förändringsagent: skuggning av kommunfullmäktige

Så var det måndag! Under helgen har vi förändringsagenter vilat upp oss efter vår första, intensiva vecka. I dag träffades vi igen i spegelsalen i Gävle stadshus där Kommunfullmäktige hade samlats. Under tre timmar fick vi åskåda deras sammanträde som bland annat bestod av en debatt kring arbetsmarknaden i Gävleborg. Två av våra möjliggörare, Inger och Roger, deltog aktivt i debatten.
Runt 12 avvek vi från kommunhuset, trots att mötet långt ifrån var färdigt, för att fortsätta med vårt arbete på slottet istället.

Efter att alla hade ätit lunch och pratat lite om helgen checkade vi in. Denna gång var temat för incheckningen vad vi hade lagt märke till under debatten. Det blev en het diskussion och vi kom fram till många förslag till förbättringar och förändringar inom debatten vi just hade bevittnat. 

När vi hade pratat färdigt om andra människor, var det dags för oss att gå in i oss själva för att försöka upptäcka vad vi har för värderingar som är viktiga för oss. Nu hade vi dessutom fått sällskap av Martin Wadlund, reporter på Sveriges Radio, som ska följa oss en del under arbetstiden.

Dagens avslutande moment var en feedback-bomb. Alla berättade vad de gillade med de andra, men också en sak som varje person kunde förbättra eller visa mer av. Vi hann inte checka ut idag, som vi annars brukar göra, på grund av tidsbrist men den sista övningen knöt ändå ihop säcken väldigt bra och jag kunde gå till tåget och vara riktigt nöjd med dagen (någonting jag hoppas och tror gäller de andra också).

Tack alla, för en väldigt bra dag!

Ellen Nilsson
Förändringsagent med uppdrag att modighetsträna politiker
Region Gävleborg

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0