Modighetsrecept till Magnus Svensson, Söderhamn (c)


Magnus Svensson, 35 år och kommunstyrelseledamot för centerpartiet i Söderhamn, blev politiskt engagerad när fritidsgården hemma skulle läggas ned. Sedan dess har han jobbat politiskt och många gånger med fokus på ungas delaktighet. Han har skuggats av Förändringsagenterna Dalia Rahim och Viktor Bergström som här lämnar över sitt modighetsrecept till Magnus.

Uppdrag: Isbrytaren

Behov
När vi följde med Magnus i hans vardag så upplevde vi att det fanns gruppindelning mellan unga och politiker. Vi såg även ett behov av att minska dessa klyftor i kommunen genom Isbrytaren. Från det vi upplevde under Sommarlunchen då vi träffade politiker samt från egna erfarenheter så såg vi att det inte är någon större skillnad på hur ungdomar och politiker umgås. Man kan skapa en ökad samhörighet mellan dessa via Isbrytaren.

Uppdraget
För att denna samhörighet ska tas i bruk på bästa sätt så behöver Magnus ta initiativet till att involvera ungdomarna mer samt få politikerna engagerade till en högre grad. Magnus ska genom Isbrytaren få ungdomar och politiker att umgås på amma nivåländ. Isbrytaren är en aktivitetsdag mellan politiker och ungdomar som bidrar till en förbättrad relation, ökat förtroende samt att man får ett ansikte på politikerna.
Uppdraget som vi tycker matchar Magnus behov börjar med att han utformar en modell för aktivitetsdagen vilket innefattar:
• Planerad dag – utsatt datum
• Plats – vart ska den hållas
• Tid – när ska dagen börja samt sluta?
• Delaktiga personer – vem ska göra vad och hur?
• Planerade aktiviteter – vad ska dagen bestå utav?
• Mat – ska det serveras mat, dricka, fika?

Efter att Magnus är klar med modellen ska han meddela oss om upplägget och sedan involvera ungdomar för planering och utformning av dagen

Syftet
Efter utfört uppdrag ser vi att Magnus samt resten av politikerna har fått en större förståelse för ungdomarnas engagemang och delaktighet i samhället. Och vi hoppas att aktivitetsdagen är något som kommer kunna återupptas likt en tradition. En del av syftet är att nya band knyts på ett originellt sätt.

Kriterier för att uppdraget ska anses utfört (och därmed kunna godkännas av juryn):
• Hur effektivt samt noggrant Magnus har planerat modellen – En färdig modell ska skickas till förändringsagenterna Viktor och Dalia.
• Hur mycket ungdomarna känt sig delaktiga – Utvärdering från ungdomarna ska skickas till förändringsagenterna Viktor och Dalia.
• Hur politikerna upplevde dagen, om dem kände gemenskap med ungdomarna – Utvärdering från politikerna ska skickas till förändringsagenterna Viktor och Dalia.

För att vinna äran som Världens Modigaste Politiker så ser vi att det är av största vikt att modellen är noggrant planerad och att ungdomarna känt sig delaktiga. Det är även att den upplevda, gemenskapen mellan politiker och ungdomar, spelar stor roll i bedömningen.

Hälsningar Förändringsagenterna i Region Gävleborg & Framtidsboxen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0